Mjuk fudge
1 burk (ca 400 g) karamelliserad mjölk
100 g smör
160 g ljust fuktigt muscavadosocker
40 ml LissEllas Grov
sockertermometer
Gör så här:
1. Gör i ordning ett oljat smörpapper. Lägg fram en slickepott. Mät upp senapen.
2. Lägg i mjölken, smöret och sockret i en tjockbottnad kastrull. Värm det under konstant omrörning till 113-115 grader. Dra åt sida och fortsätt att rör tills den svalnar lite grann och tjocknar ytterligare. Rör i senapen och fortsätt att röra till ganska fast.
3. Lägg upp på smörpappret och forma till ca 15 mm tjocklek. Vik upp smörpappret runt fudgen och ställ kallt i minst 12 timmar.
4. Skär upp i bitar, ej för stora. Slå in i smörpapper eller annat papper som inte fett går igenom.
Tillbaka
|